Jurist till Polismyndigheten Rättsenheten Bergslagen

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu jurister till Rättsavdelningen med placering på Rättstillämpning i Örebro, Karlstad eller Falun. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

 

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsuppgifter

Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även ingå remisshantering. Du kan få komma att få hålla utbildningar och kan bli ombedd att delta i olika projektgrupper. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. Arbetsuppgifterna består till viss del av att skriva beslut som du antingen ska föredra för beslutfattare eller där du själv står som beslutsfattare.

 

Resor i arbetet kan förekomma.

 

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • juris kandidatexamen eller juristexamen
  • minst ett års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort

 

Meriterande

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • har erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning
  • är notariemeriterad
  • har god kunskap i sekretesslagstiftning
  • har god kunskap om personuppgiftshantering
  • har erfarenhet av att skapa utbildningsmaterial och hålla utbildning
  • har erfarenhet av att arbeta inom Polismyndigheten

 

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du är serviceinriktad och trivs med att arbeta utvecklings- och resultatinriktat. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god sammarbetsförmåga. Du är prestigelös, tydlig i ditt budskap samt har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.

 

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Lucas Lovo, tfn 010-567 02 54

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Carla Vidén, tfn 010-563 64 95

 

Fackliga företrädare

Anna Owens SACO, tfn 114 14; Johan Gertz Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92; Karna Tillheden SEKO, tfn 010-561 66 27; Sofia Ask Polisförbundet, tfn 010-56 38710

 

Övrig information:

Anställningsform 1: tidsbegränsad anställning sex månander

Arbetsort: Örebro, Karlstad eller Falun

Arbetstid: Flextid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsavdelningen Bergslagen

 

Anställningsform 2: tidsbegränsad anställning tolv månander

Arbetsort: Örebro eller Falun

Arbetstid: Flextid, dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsavdelningen Bergslagen

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 21 augusti 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

 

Märk din ansökan med ref.nr. A398.005/2019 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A398.005/2019 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

 

 

[ninja_form id=1]

News