Speciallärare till grundskolan och gymnasiet

Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, SSHL, är en internatskola som drivs i stiftelseform via Sigtuna Skolstiftelse, och vars rötter sträcker sig tillbaka till 1920- talet. Skolan har idag ca 700 elever; elever som bor på skolan, internatelever, samt elever som bor hemma och kommer från närliggande orter, dagelever. Skolan bedriver undervisning på såväl svenska som internationella studieprogram; grundskola åk 7-9, gymnasium samt IB-programmen MYP och Diploma. Detta innebär att skolan bär både en svensk och internationell kultur. På skolan finns det i dagsläget elever från ca 45 olika länder.

 

Vi söker nu en speciallärare på 100 %. Tjänsten kommer att rikta sig mot både grundskolan och gymnasiet. Du blir en del av skolans elevhälsoteam och i tjänsten ligger ett nära samarbete med övriga delar av elevhälsan. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav då arbetet sker i en tvåspråkig miljö.

 

Din profil:

Kvalificerad speciallärarexamen. Du bör ha arbetslivserfarenhet och helst ha erfarenhet som speciallärare/specialpedagog. Du har mycket god kommunikationsförmåga samt förmåga att arbeta både på svenska och engelska; erfarenhet av att arbeta med ungdomar.

 

En merit är om du har; erfarenhet av att arbeta med matematik, vana att handleda kollegor i syfte att utveckla goda lärmiljöer samt erfarenhet av arbete med elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. God kännedom om arbete med extra anpassningar och särskilt stöd samt dokumentation i utredningar och åtgärdsprogram.

 

Som person är du stresstålig, flexibel och strukturerad. Du har lätt att skapa relationer med människor och är serviceinriktad. Du trivs med ansvar och har en lösningsorienterad syn samt har en förmåga att prioritera och planera ditt arbete. Vidare är du handlingskraftig med sunt förnuft och stämmer av med dina närmaste chefer vid viktigare beslut. Du har en förmåga att tänka analytiskt och kvalitet är viktigt för dig.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och innan anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.   

 

Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden, sista ansökningsdag är den 10 oktober 2019. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. 

 

Ansökan skickas till HR-ansvarig pernilla.kleiner@sshl.se. Märk ansökan med ”Speciallärare”.

 

För frågor angående tjänsten, vänligen kontakta: Jessica Duran, Biträdande rektor och verksamhetschef för elevhälsan, 08-592 571 00, jessica.duran@sshl.se

 

Facklig representant: Christina Peters, LR, christina.peters@sshl.se

 

Gå gärna in på vår hemsida: www.sshl.se

 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

 

[ninja_form id=1]

News