Kundansvarig Förvaltare | Arbetsrekrytering.com

Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB är ett nystartat bolag inom Svenska kyrkan. KFS är de första inom Svenska kyrkan att erbjuda utförande fastighetskonsultuppdrag åt lokala enheter som församlingar och pastorat. Vår målsättning är att leverera heltäckande fastighetsförvaltning- och projektledarkompetens åt våra kunder, så att kulturarvet bevaras och övriga fastigheter nyttjas så ändamålsenligt som möjligt för den kyrkliga verksamheten. Idag genomför vi uppdrag åt ca 20 församlingar i både innerstaden och stor-Stockholm. Beståndet består såväl av kyrkor med kulturhistoriskt värde som församlingshus och bostäder. Svenska kyrkan äger ca 25 000 byggnader och är därmed landets största fastighetsägare men KFS gör också uppdrag åt andra beställare än Svenska kyrkan. Läs gärna mer på https://www.svenskakyrkan.se/gustafvasa/kfs

Vill du arbeta som kundansvarig förvaltare i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag med fantastiska kulturhistoriska fastigheter? Vill du ingå i en verksamhet där engagemang och kompetens står högt på agendan? Ser du dig som engagerad konsult, där fokus ligger på underhåll och projekt? Tycker du att strategiska frågor som lokalplanering är intressant? Vill du i din karriär röra dig mer mot projektledning? Då kanske detta är ditt nästa karriärsteg!

KFS befinner sig i en expansiv fas vilket innebär att vi har behov av att förstärka vår avdelning med ytterligare fastighetsförvaltare med kundansvar och som kommer att arbeta integrerat med projektledningsavdelningen.
På KFS arbetar 14 personer inom Fastighetsförvaltning, Teknisk förvaltning och Projektledning. Du rapporterar till VD/Fastighetschef. Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholms City.
 

ARBETSUPPGIFTER
Du är kundansvarig förvaltare och ansvarar för att upprätthålla en god kontakt med kund. Du förvaltar framförallt kyrkor och andra fastigheter som församlingarna äger. Du upprättar årsbudget och underhållsplan samt initierar projekt. Dina arbetsuppgifter innebär bl a;

 • Upprätta och bibehålla goda kundrelationer
 • Planera, genomföra och följa upp planerat underhåll
 • Arbeta med lokalförsörjningsplaner för att säkerställa församlingarnas långsiktiga lokalbehov
 • Ha en rådgivande och konsultativ roll mot församling/ pastorat inom förvaltningsområdet
 • Genomföra underhållsprojekt upp till 10 msek


KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som har en god förmåga att bygga långsiktiga relationer och trivs i en konsultativ roll. Vidare söker vi dig som:

 • Har en eftergymnasial utbildning inom bygg och/ eller fastighet alternativt kunskap förvärvat genom mångårig erfarenhet
 • Har erfarenhet av planerat underhåll och upprättande av underhållsplaner, gärna i DeDU eller motsvarande fastighetssystem
 • Har körkort B

Det är meriterande om du:

 • Har erfarenhet av ROT-projekt, framförallt i kulturhistoriskt värdefulla fastigheter och miljöer
 • Har erfarenhet av liknande organisation och föredragande roll, ex i kommun eller BRF
 • Har erfarenhet av Lokalförsörjning/ lokalresursplanering
 • Har kunskap och/ eller erfarenhet av exploateringsfrågor
 • Har tidigare arbetat som konsult
 • Har goda kunskaper i fastighetsekonomi och investeringskalkyler
 • Har redovisningskunskaper


PERSONLIGA EGENSKAPER

Då tjänsten i grunden är ett konsultjobb med kundansvar så ser vi gärna att du är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla kontakter och affärer.

Då stor vikt i rollen även läggs vid underhållsplaner och projekt är du initiativtagande, du sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare är du självgående och strukturerar ditt angreppssätt och driver dina processer framgångsrikt. I ditt arbete har du en god struktur, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Du sätter upp och håller tidsramar.

Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på din förmåga att arbeta bra tillsammans med andra. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på konstruktivt sätt
I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och sociala färdigheter.


VI ERBJUDER DIG

 • Förmånen att arbeta med unika kulturhistoriska fastigheter
 • Kompetensutveckling i form av internutbildningar och kurser, men framförallt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse.
  • KFS vann Stockholms Stads pris för bästa fysiska tillgänglighet, S:t Julianpriset, för renoveringsprojektet i Gustaf Vasa kyrka 2018. Även nominerad för utmärkelser som Årets bygge utsett av Byggindustrin och ROT-priset av Stockholms Byggmästareförening
 • En fri roll med flextid, marknadsmässig lön och en arbetsgivare som strävar efter en bra arbetsmiljö.

ANSÖKAN
Om du tycker att tjänsten som Fastighetsförvaltare hos Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm passar väl in på dina kvalifikationer och hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast. I denna rekrytering samarbetar Kyrkans Fastighetssamverkan med Fasticon. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.

För att söka tjänsten, registrera ditt CV på www.fasticonjobb.se . Alla ansökningar behandlas konfidentiellt och löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum som är Söndag 28/9. Jag ser fram emot att läsa din ansökan!

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Susanne Bryhn, susanne.bryhn@fasticon.se eller 070-531 34 25
 
Fasticon är den marknadsledande kompetensförsörjaren för fastighetsbranschen och delar av samhällsbyggnadssektorn. Vår djupa branschkunskap gör att vi förstår våra kunders kompetensbehov samtidigt som vi fixar drömjobbet till våra kandidater. Vi jobbar rikstäckande och har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs gärna mer på www.fasticon.se och sök lediga jobb på 
www.fasticonjobb.se

 

Branschkategori

Fastighet

Bransch

Förvaltning

 

    

Om denna position

Arbetsgivare

Kyrkans FastighetsSamverkan Stockholm AB

Kammakargatan 30

113 27 STOCKHOLM

Titel

Fastighetsförvaltare

Sektor

Organisationer

Anställningsform

Tillsvidare

Antal tjänster

1

 

 

Ansök nu 

 

 

[ninja_form id=1]

News