FRA söker en driven Windowstekniker

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en driven problemlösare för arbete med drift och underhåll av vår IT-miljö. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete i en innovativ IT-miljö med unik kompetensbredd, stor gemenskap och goda möjligheter till egen utveckling. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

Ditt uppdrag

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för drift, underhåll och förvaltning av produktionssystem och IT-infrastruktur inom serverdriftens arbetsområden. Du kommer att vara delaktig i projekt och jobba tätt med avdelningen för infrastrukturutveckling där ditt bidrag är att få befintliga funktioner och tjänster kompatibla med nyutvecklade. En viktig del av arbetet är mottagande av system på Windowsplattformen och att säkerställa en effektiv driftsmiljö. Andra arbetsuppgifter omfattar exempelvis övervakning, felsökning, underhåll och administration av servrar. Uppdraget är självständigt, men alltid i nära samarbete och med stöd från kollegor i gruppen. Samarbete sker också med närliggande enheter som bland annat arbetar med att utveckla ny IT-infrastruktur. Då merparten av systemen har höga säkerhetskrav så kommer arbete med IT-säkerhet vara en naturlig del av din vardag. Resor kan förekomma i tjänsten.

 

Du kan

Du har en utbildning med IT-inriktning eller förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet. Du har minst tre års aktuell erfarenhet av arbete med serveradministration i Windowsmiljö där du har arbetat med anpassning, migrering och integration mellan system. Rätt person har även förmågan att uttrycka sig väl i tal och skrift såväl på svenska som på engelska.

 

En fördel är om du har erfarenhet av virtualisering, scripting i form av Powershell, PKI eller serverhårdvara. Även kunskap om IT-säkerhet, övervakning och MS-SQL är meriterande och vi ser gärna att du har en god pedagogisk kommunikativ förmåga.

 

Du är

Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är tillmötesgående med förmåga att självständigt ta initiativ när du ser problem som behöver åtgärdas och kan med din sakkunnighet hitta lösningar på dessa. Du har en god samarbetsförmåga, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och har ett positivt, förtroendeskapande förhållningssätt till arbetsuppgifter och kollegor. Som person är du strukturerad och kan sätta upp realitiska tidsramar samt arbetar på tills resultat är uppnådda. Vi ser också att du har förmåga att anpassa dig till förändrade omständigheter och behåller lugnet i stressade situationer.

 

Om FRA

FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Som Windowstekniker hör du till avdelningen för teknik. Avdelningen har till uppgift att förse FRA med de tekniska system som behövs för verksamheten. Avdelningen utvecklar, anskaffar och driftsätter nya system samt sköter drift och underhåll av befintliga system.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

 

Mer information

Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

 

För mer information är du välkommen att kontakta Daniel Friberg på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-06.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

 

 Ansök nu

 

[ninja_form id=1]

News