Datainspektionen rekryterar it-säkerhetsspecialist | Arbetsrekrytering.com

EU:s dataskyddsreform, med bland annat GDPR som började gälla i maj 2018, innebär stora förändringar på integritetsskyddsområdet. För att stärka integritetsskyddet i Sverige har Datainspektionen fått ett utökat uppdrag med fler uppgifter och en tydligare stödjande och vägledande roll. Efterfrågan på kunskap, information och utbildningar om den nya dataskyddsreformen är stor. Myndigheten är idag en verksamhet i stor utveckling med ett uppdrag som blir allt viktigare för att stärka demokratin och skydda enskildas integritet i samband med personuppgiftsbehandling. Tillsammans verkar vi för ett tryggt informationssamhälle.

 

Myndigheten befinner sig i ett dynamiskt utvecklingsskede och vi rekryterar ytterligare en it-säkerhetsspecialist.

Arbetsuppgifter

Som it-säkerhetsspecialist på Datainspektionen arbetar du i den operativa tillsynsverksamheten med att granska it- och informationssäkerhet hos verksamheter som behandlar personuppgifter. Detta arbete innebär att inhämta, bearbeta och analysera information samt bedöma risker inom informationshantering, informationssäkerhet och it-säkerhet.

 

I din roll ingår att utreda och belysa informationssäkerhetsfrågor, säkerhetslösningar och andra tekniska frågor. Du arbetar tillsammans med myndighetens jurister i myndighetens många olika uppdrag. Tjänsten innebär också att du föreläser inom ramen för myndighetens utbildningsverksamhet och du förväntas även bidra i utveckling och framtagning av Datainspektionens informationsmaterial.

 

Eftersom teknikutvecklingen går snabbt krävs det att myndighetens arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. Du följer den tekniska utvecklingen i samhället som påverkar informationssäkerhet och integritetsskydd och deltar aktivt i utveckling av myndighetens arbetssätt.

 


Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning med inriktning mot systemvetenskap, informationssäkerhet eller liknande alternativt motsvarande kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Du har minst två års erfarenhet av arbete med praktisk informationssäkerhet eller it-säkerhet. Du har goda kunskaper kring nät, infrastruktur och arkitektur. Du har exempelvis arbetat med drift, underhåll och säkerhetsövervakning av it-system i ett antal år. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med incidenthantering eller har någon typ av säkerhetscertifiering, exempelvis CISSP, CISA eller CISM.

 


Personliga egenskaper

Som person är du van att arbeta självständigt och har förmågan att driva dina ärenden och processer framåt. Du tycker om att analysera komplexa frågor och har mycket god förmåga att samarbeta med andra på ett lyhört och smidigt sätt. Ett intresse för integritetsskydd och digitaliseringens utmaningar underlättar möjligheterna att lösa arbetsuppgifterna på ett framgångsrikt sätt.

 

Du har god kommunikativ förmåga och kan förklara komplicerade tekniska lösningar på ett lättbegripligt sätt tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Du du har en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du har lätt för att samarbeta och kan relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. 

 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

 


Tjänsten

Tjänsten är organisatoriskt placerad inom enheten för myndigheter, vård och utbildning och du rapporterar till enhetschefen som är en del av myndighetens ledningsgrupp. Du arbetar nära tillsammans med medarbetare inom myndighetens samtliga enheter, i olika projekt och uppdrag. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Datainspektionen tillämpar sex månaders provanställning.

 

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Detta innebär att du behöver vara svensk medborgare för att kunna erbjudas denna tjänst.

 


Frågor om tjänsten

För ytterligare information om tjänsten och rekryteringsprocessen, kontakta gärna

  • Enhetschef Katarina Tullstedt, 08-657 61 40
  • HR-specialist Ingela Johansson, 08-657 61 49
  • Facklig representant Adolf Slama, 08-657 61 12

 

Hur ansöker jag?

Sista dag för ansökan är den 22 september 2019. I denna rekrytering samarbetar vi med Poolia. Du ansöker med CV och personligt brev via annonsen på Poolias webbplats, www.poolia.se. Ange referens dnr DI-2019-8901.

 

När beslut om tillsättning har fattats meddelas detta på Datainspektionens anslagstavla. Inför rekryteringen har vi noga övervägt våra annonseringsvägar och vill därför inte bli kontaktade av rekryterings- och annonsförsäljare.

 


Om Datainspektionen

Datainspektionens vision är ett tryggt informationssamhälle där vi tillsammans värnar den personliga integriteten. Verksamheten befinner sig i ett dynamiskt skede och vi arbetar med utvecklingsfrågor och införande av tillitsbaserad styrning och ett mer utåtriktat och vägledande arbetssätt. Vi erbjuder en utvecklingsorienterad organisation med kvalificerade medarbetare och ett erfaret, kompetent ledarskap.

 


Ansök nu

 

 

[ninja_form id=1]

News