Operativ informationsägare | Arbetsrekrytering.com

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker nu en serviceinriktad medarbetare till avdelningen för signalunderrättelser. Är du den vi söker kan vi erbjuda ett varierande arbete. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

 

 

Ditt uppdrag
Från ett verksamhetsperspektiv driver du att information klassas, används, lagras och struktureras på ett sätt som underlättar skapandet av underrättelser. Du kartlägger och förstår informationens art, dess betydelse och du ger därefter förslag på effektiviseringar och förbättringar.

 

En viktig del av arbetet är att se till att rätt information går till rätt människor på rätt sätt. Du har även en rådgivande funktion i informationsägarfrågor på avdelningen och formulerar råd och anvisningar hur signalspaningsmaterial får eller inte får användas i verksamheten.

 

Som Operativ informationsägare deltar du även som sakkunnig vid framtagning av nya informations- och IT-system. Det är av stor betydelse att du löpande uppdaterar din kunskap om hur FRA:s lagar, förordningar och interna föreskrifter tillämpas i de verktyg verksamheten använder.  I förekommande fall agerar du på aktivitetsloggar som visar på onormal informationsanvändning.

 

Du ingår i en grupp som arbetar över hela underrättelsecykeln och kommer ha kontakter med samtliga avdelningar på myndigheten.

 

 

Du kan
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, gärna inom IT alternativt att du har motsvarande kompetensnivå förvärvad genom arbetslivserfarenhet. Du har några års arbetslivserfarenhet från FRA samt god teknisk förståelse och god kunskap om IT-system i allmänhet. Meriterande är om du har kunskap om IT-system och informationssystem samt säkerhetsfunktioner i dessa miljöer. Vi ser det också som meriterande med erfarenhet av arbete i relation till FRA:s lagar, förordningar och interna föreskrifter. För tjänsten krävs att du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska och engelska.

 

 

Du är
Vi lägger mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har väl grundade värderingar och med ett gott omdöme handlar i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer. Du har förmåga att ta egna initiativ och självständigt strukturera ditt arbete. Du har en god samarbetsförmåga och stöttar gärna andra för att uppnå gemensamma mål. Då tjänsten innefattar många kontakter krävs det att du har en god kommunikativ förmåga samt lätt för att skapa och underhålla relationer.

 

 

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

 

Som operativ informationsägare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

 

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka. I den här tjänsten ser vi gärna kvinnliga sökanden.

 

 

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta rekryterande chef på telefon 08-471 49 62. Fackliga företrädare nås på samma nummer.

 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-09-22.

 

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

[ninja_form id=1]

News