Strukturerad administratör för handläggning av underrättelser

Vill du göra samhällsnytta och bidra till Sveriges oberoende i världen? FRA söker en skicklig och serviceinriktad medarbetare till avdelningen för signalunderrättelser. På FRA arbetar vi med unika uppgifter – för Sveriges säkerhet och integritet.

Ditt uppdrag
En av dina huvuduppgifter är att administrera och expediera avdelningens underrättelserapporter till FRA:s uppdragsgivare och rapportmottagare. I detta ingår att säkerställa att rapporter ligger i rätt format och att de når rätt mottagare. Du kommer även att arbeta med inventering och arkivering av underrättelserapporter.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du även för avdelningens post och postsortering samt för avdelningens kryptonycklar m.m. Din andra huvuduppgift är att stödja avdelningens stab med att exempelvis sammanställa information, författa enklare skrivelser, upprätthålla listor och förteckningar samt att ta emot avdelningsledningens besökare. Som administratör hör du till avdelningens stab och har stabchefen som din närmaste chef.Du kan
Du har en 3-årig gymnasial utbildning med teoretisk inriktning. Meriterande är om du även har utbildning inom administration. Du har minst fem års erfarenhet av att ha arbetat med administrativt stöd. Positivt är om du har tidigare erfarenhet av serviceyrken, t.ex. i rollen som sekreterare, registrator eller receptionist. Meriterande är också om du har arbetat i offentlig förvaltning eller vid myndighet.

Du skriver och kommunicerar obehindrat på svenska, har du dessutom erfarenhet av myndighetsskrivelser är det en stor fördel. Engelska är ett grundkrav.

Du är
Vi lägger stor vikt vid din personlighet och söker dig som brinner för att ge service och hjälpa andra. Du är en ansvarstagande person som ser vad som behöver göras, ser till att arbetet blir gjort samt har förmåga att prioritera och leverera med kvalitet även i stressiga situationer.

Du arbetar strukturerat och håller satta tidsramar och kan arbeta självgående likväl som att lösa uppgiften tillsammans med andra. I och med att du har kontakt med många internt ställs det höga krav på att du är professionell och tillmötesgående.

Vi har en stark sekretess och det är viktigt att du är bekväm med att hantera det. Verksamheten grundar sig på både etik och ett omfattande regelverk. Det gör att du har väl grundade värderingar och handlar alltid i enlighet med fattade beslut, regler och riktlinjer.

Om FRA
FRA är en civil myndighet under Försvarsdepartementets ansvarsområde med ca 800 anställda. Genom underrättelseverksamheten, där signalspaning bedrivs, ger FRA stöd till regeringens utrikes-, säkerhets- och försvarspolitik på kort och lång sikt. Vi verkar också för ökad informationssäkerhet i samhällsviktig statlig verksamhet.

Som handläggare hör du till avdelningen för signalunderrättelser som bedriver signalspaning enligt lagen om signalspaning i försvarsunderrättelseverksamhet. Avdelningen levererar underrättelserapporter och andra tjänster till myndighetens uppdragsgivare.

Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter med goda möjligheter till egen utveckling och vi är övertygade om att en blandning av människor med olika bakgrund skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö – våra olikheter är vår styrka.

Mer information
Arbetsplatsen är belägen i närheten av Drottningholm, ca 10 min med buss från Brommaplan. Svenskt medborgarskap är ett krav då anställning vid FRA innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll. Säkerhetsprövningen kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi tillämpar sex månaders provanställning. För mer information är du välkommen att kontakta Anna Danielsson på telefon 08-471 46 00. Fackliga företrädare nås på samma nummer. 

Ansökan sker via www.fra.se senast 2019-10-01.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

[ninja_form id=1]

News