Kvalificerad ekonom med ansvar för ISF:s ekonomi- och löneadministration

Vill du arbeta i en kompetensdriven myndighet där engagerade medarbetare är den viktigaste resursen? Vi söker en kvalificerad ekonom som vill arbeta brett med ekonomi- och löneadministration nära verksamhet, ledning och medarbetare i en mindre organisation, och delta i den fortsatta utvecklingen av ISF i Göteborg.

 


Vårt uppdrag

Inspektionen för socialförsäkringen (ISF) är en expertmyndighet där utredarna arbetar med kvalificerad analys och utredning i en stimulerande, nytänkande och lärande miljö.

 

Vårt uppdrag är att granska och utvärdera socialförsäkringsområdet. Det innebär att vi arbetar för att föräldraförsäkringen, sjukförsäkringen, pensioner och andra områden fungerar på ett effektivt och rättssäkert sätt. ISF bidrar till en socialförsäkring som är hållbar för samhället och ger trygghet för individen.

 

Vi publicerar våra resultat i rapporter som förser regeringen och myndigheter med kunskap för dagens och morgondagens beslut som påverkar socialförsäkringen.

 

På ISF arbetar ett 60-tal kunniga, nyfikna och analytiska medarbetare med olika perspektiv och utbildningsbakgrund tillsammans i multidisciplinära projekt. Våra medarbetare har grund- eller forskarutbildning inom till exempel folkhälsovetenskap, epidemiologi, företagsekonomi, juridik, nationalekonomi, offentlig förvaltning, socialmedicin, sociologi, statistik och statsvetenskap.

 

De interna stödfunktionerna, däribland ekonomi, HR, IT, kommunikation och registratur, är samlade vid den administrativa enheten. ISF har nyligen omlokaliserat verksamheten från Stockholm till Göteborg och vi sitter nu i ljusa och moderna lokaler vid Lilla Bommen i centrala Göteborg.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att förvalta en modern ekonomi- och löne­administration som tillgodoser verksamhetens behov och de externa krav som ställs på myndigheter. Du kommer att arbeta med löpande ekonomi- och lönefrågor från ax till limpa. I ansvaret ingår också att arbeta med utveckling av arbetssätt och rutiner inom området.

 

ISF köper ekonomi- och löneadministrativa tjänster av Statens servicecenter (SSC) och är så kallad fullservicekund. Alla anställda vid ISF tidrapporterar i Agresso och egenraporterar i Palasso. Du kommer att ansvara för kravställande och kontakter gentemot SSC liksom för uppföljning av den levererade kvaliteten och avtalade tjänster.

 

I arbetsuppgifterna ingår bl.a.

  • löpande redovisning och fakturahantering
  • analys av utfall, OH-fördelning, tertialuppföljning och prognoser
  • ansvar för tidrapportering och behörighetshantering
  • stöd till chefer och medarbetare i ekonomi- och löneadministrativa frågor
  • hantering av löneunderlag såsom utlägg, reseräkningar och arvoden
  • framtagning av styrdokument, lathundar och rutiner
  • sammanställning av underlag för verksamhetsplanering och budget
  • bokslut, revision och underlag till årsredovisningen.

I arbetsuppgifterna ingår också att hantera enklare avrop och inköp till ISF och att ansvara för en del av de leverantörskontakterna.

 

Arbetet utförs i nära samarbete med vår administrativa chef, HR-ansvarig samt medarbetare och chefer i verksamheten.

Kompetenskrav

Vi söker dig som har erfarenhet av motsvarande kvalificerat ekonomiarbete inom statlig verksamhet eller annan offentlig förvaltning och har goda kunskaper om redovisning och ekonomistyrning. Du har utbildning från universitet eller högskola med inriktning på ekonomi och redovisning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Arbetet förutsätter även kunskaper i Office-paketet samt ekonomi- och fakturahanterings­system, till exempel Agresso och Proceedo.

 

Erfarenhet av löneadministration och lönesystem är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av att använda statliga ramavtal och upphandla i enlighet med LOU är det också meriterande.

 

Som person är du strukturerad, analytisk, kvalitetsmedveten och självgående. Tjänsten förutsätter god pedagogisk förmåga för att stödja projektledare i deras arbete att ta fram budgetar inklusive bemanning, revidera beslut och följa upp det ekonomiska utfallet i projekten. Du har god förmåga att ge stöd och att anpassa dig till verksamhetens behov och du är intresserad av utvecklings- och förändringsarbete.

Information och ansökan

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med sex månaders provanställning med tillträde enligt överenskommelse.

 

För frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Annika Stegarp Perman, Administrativ chef, tel. 010-174 15 25.

 

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Angela Berthelsen, HR-ansvarig, tel. 010-174 15 16.

 

Fackliga kontaktpersoner är Susanne Fahlén, tel. 010-174 15 32 och Hanna Westgård, tel. 010-174 15 82 för Saco.

 

Välkommen med din ansökan senast den 22 september 2019.

 

ISF har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

 

 

Ansök nu 

 

 

[ninja_form id=1]

News