Stödassistenter till LSS-bostad inom sektor Funktionsnedsättning

Vi söker inför hösten/vintern 3-5 stödassistenter för tillsvidareanställning och vikariat på 70-100 % i tjänstgöringsgrad, med möjlighet att arbeta upp till heltid i förvaltningen. Arbetstiderna kan omfatta dag, kväll, jour och helgtjänstgöring varannan helg.
 

Arbetsuppgifter

Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionsnedsättning och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för medborgaren både i boendet och på fritiden. Arbetet innebär att utifrån individuella behov stödja den enskilde i och utanför hemmet, vid aktiviteter samt semesterresor.

Du stödjer medborgarna i områden av deras liv som de har svårt att klara själva. Detta gör du med stor respekt för deras integritet och självbestämmande.

Du arbetar utifrån ett individuellt inriktat arbetssätt och ger stöd och service utifrån medborgarnas egna behov och önskemål. Omvårdnadsarbete ingår i varierande utsträckning och omfattning.

Vi arbetar med dokumentationssystemet Procapita och personaladministrativa systemet Heroma.
 

Kvalifikationer

Du som söker ska ha genomgått omvårdnadsprogrammet eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig. Valbar kurs i funktionhinder eller psykriati ses som meriterande. Erfarenhet/utbildning av ett habiliterande och pedagogiskt arbetssätt är meriterande.

Kunskaper i dokumentationsverktyget procapita.

Du behöver vara stabil och trygg och kunna arbeta självständigt, då arbetet består av en del ensamarbete. Du ska ha ett pedagogiskt arbetssätt och en humanistisk människosyn. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Du har ett professionellt förhållningssätt som innefattar ödmjukhet, tålamod, flexibilitet och ibland ett gränssättande arbetssätt. Du har en förmåga att arbeta självständigt, ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom arbetsplatsen.
 
Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.
 

Kontaktpersoner

Johan Karlsson Åhs, enhetschef 063-14 41 84
Marika Ulfson, enhetschef 063-14 31 71
Sara Håkansdotter, enhetschef 063-14 30 34
 
Fackliga representanter nås via ovan angivna chefer
 
Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.
 
Sista ansökningsdag

2019-10-15

Ansök nu

[ninja_form id=1]

News