Metodhandledare till Myndighetsenheten | Arbetsrekrytering.com

Tillsvidare på heltid. Tillträde snarast möjligt.

 

Vill du vara med och utveckla vår verksamhet?

 

Myndighetsenheten ansvarar för socialtjänstens myndighetsutövning när det gäller stöd till äldre och personer med funktionsnedsättning. Enheten består av biståndshandläggare, LSS-handläggare, metodhandledare, teamchefer och enhetschef. 

 

Vårt arbetsområde och huvudsakliga arbetsuppgifter är att utreda, bedöma och fatta beslut enligt gällande lagstiftning och övrigt regelverk. Vi ska vara ett stöd för medborgare och närstående samt ge service och information till de som vänder sig till oss. I förvaltningen tillämpas arbetssättet IBIC- Individens behov i centrum

 


Arbetsuppgifter

Som metodhandledare arbetar du närmast cheferna för enheten och kommer att fungera som stöd för bistånds- och LSS-handläggarna i deras vardag. I dina arbetsuppgifter ingår det att:

 

– ge handläggarna stöd i utredningsarbetet

– ge metodhandledning till handläggarna genom metodforum

– arbeta med utveckling för verksamheten genom rutiner och vägledning i vårt ledningssystem för kvalitet

– omvärldsbevaka det som påverkar verksamheten (lagstiftning, rättspraxis etc)

– säkerställa att handläggning sker enligt lagstiftning, aktuellt rättspraxis samt övriga nationella regelverk och /eller kommunala  riktlinjer, rutiner, mål  och policy

– samverka med andra aktörer, både internt och externt

– hantera vissa administrativa arbetsuppgifter

 


Kvalifikationer

Socionomprogrammet eller annan högskoleutbildning som prövas likvärdig.  Du ska ha bred kunskap om myndighetsutövning inom socialtjänsten. Gärna flera års erfarenhet inom yrkesområdet. God förmåga att uttrycka dig skriftligt och muntligt. Vi ser att det är meriterande att du har erfarenhet av att handleda andra. 

 

Förutom formell kompetens läggs stor vikt vid personlig lämplighet. Ett gott bemötande och ett genuint intresse  för arbete med människor är viktiga egenskaper. Vi ser att du är en strukturerad person som klarar att hantera flera uppgifter samtidigt. Andra egenskaper som vi värdesätter är analytisk förmåga, positiv grundsyn, samarbetsfömåga samt ansvarskännande. Du blir en viktig funktion för vår enhet därför sätter vi stort värde vid dina personliga egenskaper.

 

Östersunds kommun ingår i förvaltningsområdet för samiska. Det är meriterande om du har sydsamisk språk och/eller samisk kulturkompetens. 

 

Bifoga CV och personligt brev i din ansökan. Betyg/intyg behöver inte skickas med. Uppvisande av detta blir aktuellt vid eventuell intervju.

 


Kontaktpersoner

Lena Vestlin enhetschef 063-14 06 89

Facklig representant Sofia Gårdhagen Vision 063-14 45 75

 

Inför rekryteringsarbetet har Östersunds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare.

 

Sista ansökningsdag

2019-10-30

 

 

Ansök nu 

 

 

[ninja_form id=1]

News